fbpx

Ben je van plan om nu echt de vakantie- en eventuele C-kilo’s er weer kwijt te raken? Ga je maandag echt beginnen?

Naarmate de zomervakantie zijn einde nadert, zie ik overal de advertenties voor sportscholen en vooral ook dieetproducten weer gestaag toenemen.

In de vakantie heeft iedereen lekker genoten van al het heerlijke eten en drinken, even de remmen los gegooid, maar ja, dat is meestal niet zonder consequenties gebleven. En na een C-jaar van weinig kunnen sporten, veel thuis zitten achter de laptop en eten uit frustratie of verveling, is het misschien dit jaar nog wat erger dan normaal….

 

Flink aan de bak dus…

Dus ja, dan zit er niks anders op dan na die vakantie weer op dieet te gaan toch? Niet meer snoepen, niet meer snaaien, alleen nog maar salades eten en weg met dat giftige brood, want daar word je alleen maar dik van! En misschien een abonnement op de sportschool om te zorgen dat het allemaal wat sneller gaat.

Flink wat afvallen, want dat is wel nodig en voor je het weet is het weer december, nou dan weet je het wel en tegenwoordig liggen de kruidnoten al in de supermarkt als de scholen weer beginnen….

Bekend ritueel?

Vol frisse tegenzin, maar vol goede moed weer aan een nieuwe poging beginnen? Zou het deze keer wel lukken om het vol te houden en het vast te houden?

 

Eerlijk? Ik denk het niet…


Je weet al hoe dit af gaat lopen toch?

Dat klinkt niet aardig, dat weet ik, maar laten we wel wezen: als je hetzelfde doet als wat je eerder deed, krijg je hetzelfde resultaat als je eerder kreeg….

En los van of je het vol kon houden, kon je het in ieder geval niet vasthouden, anders zat je niet weer op dit punt. En met elke nieuwe poging wordt het ook moeilijker om het vol te houden, want jij weet natuurlijk zelf ook dat het toch elke keer weer verkeerd afloopt. Daarbij: je wordt ouder en dat maakt het zeker niet makkelijker.

 

Het kan echt anders

Zou je niet willen dat het anders kan? Dat je op vakantie gaat en kunt genieten van eten, maar toch niet aankomt? Dat je van de feestdagen kunt genieten en toch niet aankomt? Dat je nooit op dieet hoeft en nooit op de weegschaal hoeft te staan, omdat je niet aankomt? En dat je heus wel chocola, frietjes met mayo of chips kunt eten? En dat je echt kunt genieten van Franse kaasjes en lekkere wijn?

En het kan! Ik ben het levende bewijs! Ik doe dit al jaren en ben al jaren in balans qua gewicht, zelfs nu ik 49 ben geworden. En ik geniet met volle overtuiging van eten.

 

Een geweldige relatie met eten en je lichaam

Wat is mijn geheim? Ik heb een geweldige relatie met eten EN met mijn lijf!

Wat dat betekent?

 

  • Ik weet wat mijn lijf nodig heeft qua voedingsstoffen en geef het dat ook

     

  • Ik luister naar de signalen die mijn lijf geeft als het gaat om honger en verzadiging
  • Ik weet het verschil tussen hoofdhonger en fysieke honger, waardoor ik niet ga snoepen en snaaien als ik eigenlijk behoefte heb aan iets heel anders.
  • Ik eet alleen nog maar dingen die ik echt lekker vind (en geloof me: als je echt gaat proeven, blijken best veel dingen lang niet zo lekker als je dacht)
  • Ik heb vertrouwen in mijn lichaam en wil er graag goed voor zorgen
  • Ik schenk aandacht aan mijn emoties, neem ze serieus en probeer ze niet te verdringen of vermijden met eten of drinken
  • Ik behandel mezelf liefdevol en met respect en zo praat ik ook tegen mezelf

Ook jij kunt dit leren!

En als je al (bijna) je hele worstelt met je gewicht, een echte jojo-er bent, dan denk je nu misschien: ja, dat klinkt fantastisch, maar dat is voor mij echt niet weg gelegd….

Maar niets is minder waar! Ook jij kan al deze dingen leren.

Want dat is het probleem: dit heb je nooit geleerd!

Kijk maar eens naar het lijstje hierboven: hoeveel van deze punten pas jij al consequent toe in je leven?

Ik denk eerlijk gezegd geen een en daarom zit je al zo lang verwikkeld in die strijd met eten en daarmee dus ook in de strijd tegen je lichaam. En strijd houd je niet vol, dat put uit en je wordt er verdrietig van, dus logisch dat je het na verloop van tijd opgeeft.

Maar het kan dus echt anders!

Met mijn nieuwe online programma,
“Een geweldige relatie met eten en je lichaam”, leer ik je in 10 weken hoe je je dit eigen maakt.

Helemaal in je eigen tijd op je eigen plek, met duidelijke video’s en opdrachten waar je meteen concreet mee aan de slag kan, zodat je vanaf dag 1 anders gaat kijken naar je eigen eetgedrag, gegarandeerd!

Meer weten? Kijk dan eens naar mijn pagina Online Programma, daar kun je er alles over lezen.

Dan weet ik zeker dat je volgend jaar rond deze tijd niet met je handen in het haar op de weegschaal staat na de vakantie. Een heerlijk vooruitzicht toch?
 

 

Wil jij ook graag genieten van eten en tevreden zijn over je lichaam?

Download dan hier mijn e-book waarin ik je uitleg hoe je blijvend gewicht kan verliezen en tegelijkertijd kan blijven genieten van eten.

Privacyverklaring

You have Successfully Subscribed!

Wil jij ook graag een geweldige relatie met eten en je lichaam?


Zorg dan dat je regelmatig mijn tips krijgt, waarmee je direct aan de slag kan.

Meld je dus aan voor mijn 2-wekelijkse tips per email, die er voor gaan zorgen dat ook jij gaat genieten van eten en blij kan zijn met je lijf, niet door te diëten maar door een andere mindset over eten en je lichaam.

You have Successfully Subscribed!