fbpx

Groepsprogramma

Afvallen doe je niet met een dieet, maar met je hoofd!

Hoe moeilijk kan het nou zijn? Het is toch gewoon een kwestie van wilskracht en doorzetten?

Herken jij je hierin?

R

Dat diëten ben je spuugzat! Telkens ga je er vol voor, en je valt ook af, maar het komt elke keer weer terug. En het lijkt ook steeds moeilijker te gaan, je kan het gewoon niet meer opbrengen.

R

Je weet het allemaal, wat je wel zou moeten eten, wat niet, maar het lukt je gewoon niet om het ook echt te doen, of je doet het allemaal wel “goed”, maar gaat dan toch weer zitten snaaien ’s avonds op de bank. Je vindt dat je geen ruggengraat en wilskracht hebt: je wil het toch zo graag, waarom doe je het dan niet?!

R

Inmiddels word je ook doodmoe van jezelf: bij alles wat over eten gaat, ben je aan het nadenken: mag dat wel, kan dat wel? Alles lijkt “slecht”, zelfs een appel eten durf je niet meer, want “daar zit suiker in en dat is slecht…” Je kan eigenlijk nooit meer zomaar iets eten er ligt altijd ergens een slecht gevoel op de loer. 

R

“Gewoon wat minder snoepen, wat meer bewegen, dan gaat het vanzelf!” Hoe vaak dat al tegen je gezegd is… Inmiddels krijg je vlekken voor je ogen als iemand dat nog tegen je zegt. Alsof je dat zelf niet ook al 100 keer hebt bedacht…. Het geeft je het gevoel van falen, waarom kan jij zo iets simpels niet….

R

Elke keer als een vriendin of bekende enthousiast vertelt over een dieet waarmee ze veel is afgevallen, veer je op: zou dat ook de oplossing zijn voor mij? Je wil gelijk ermee aan de slag, ook al weet je inmiddels al lang dat, als het al werkt, het slechts tijdelijk is…. Dat heb je namelijk al vaak genoeg ervaren, maar die hoop blijft toch: zou het voor mij ook weg gelegd zijn?

R

Inmiddels betrap je jezelf erop dat je steeds vaker stiekem zit te eten, als je partner weg is of al naar bed. Je schaamt je er enorm voor, maar je durft ook niet meer in hun bijzijn te eten, want je klaagt toch telkens dat je wil afvallen, dus waarom zit je dan weer te snaaien? Je raakt steeds teleurgestelder in jezelf en hoe harder je probeert om het “goed” te doen, hoe slechter het gaat…..

Hoe moeilijk kan het nou zijn, het is toch gewoon een kwestie van wilskracht en doorzetten?

Nee, dat is het dus niet, want dan zou het je al lang gelukt zijn!

Hoe zou het voor je zijn als…

Als je rust gaat ervaren als het gaat over eten, als je de strijd los kan laten en gewoon kan genieten van eten en tegelijkertijd keuzes kan maken waar je lijf blij van wordt?

Je eindelijk snapt hoe dat “eten” voor jou werkt, waarom wilskracht en doorzettingsvermogen de oplossing helemaal niet zijn, juist niet?

Je vertrouwen kunt voelen in je eigen lijf, in jouw keuzes, je niet meer gek laat maken door alles wat je hoort en leest over voeding, en door wat anderen je vertellen dat je zou moeten doen of laten?

Je je goed kan voelen in je lijf, los kunt laten je een streefgewicht moet behalen, of moet voldoen aan een plaatje dat je jezelf hebt opgelegd? Dat je blij bent met en trots bent op dat lichaam en je daardoor ook voelt dat je daar goed voor wil zorgen. Niet voor het perfecte plaatje, maar om je goed te voelen.

Dat je weer de dingen kunt doen die je wil, zonder dat je je afvraagt of dat wel kan gezien je gewicht? Dus dat je weer lekker in bikini het strand op durft, kan zwemmen met je kind, dansen met je partner, een leuke broek of jurk kan kopen. Want hoeveel dingen doe je niet meer, omdat je vindt dat je eerst moet afvallen?

Dit ga jij veranderen als je start in het groepsprogramma!

In een traject van 3 maanden ga je samen met een kleine groep gelijkgestemden aan de slag om ervoor te zorgen dat jij die omslag kan maken in je denken. 

  • Elke week behandelen we een onderwerp waar jij mee aan de slag gaat: informatie, maar ook concrete opdrachten voor in de praktijk.
  • Elke maandagochtend geef ik je een peptalk voor de week, zodat je lekker gemotiveerd van start gaat.
  • Na elk blok heb je een persoonlijk coachinggesprek met mij om de puntjes op de i te zetten voor jouw persoonlijke situatie.
  • Er zijn 4 groepscoach sessies, waarin we samen de verdieping opzoeken.
  • Je zit in een kleine, veilige groep gelijkgestemden, waarin je vragen kunt stellen, steun kunt vinden en kunt geven aan anderen, want je bent niet alleen in je strijd.

“Wat een enorme verandering” – Lena

“Ik was zo’n typische vrouw die altijd met haar gewicht bezig was. Ik weet niet hoe vaak ik op dieet ben geweest, alles heb ik gedaan. En natuurlijk viel ik af, maar uiteindelijk kwam het er telkens weer aan. En elke poging om af te vallen viel me zwaarder: ik hield het nauwelijks vol, viel minder af dan ik wilde en verviel steeds sneller weer in mijn oude patroon.

Ik was redelijk wanhopig toen ik Saskia benaderde. Wat ik las van haar prikkelde me, want dit ging over iets anders dan calorieën tellen, zou dat mijn redding zijn?

In het verkennende gesprek raakte ze me en ik besloot gelijk te starten. Wat een openbaringen! Ik zie nu pas dat het eigenlijk niet zoveel met eten te maken heeft, het gaat over hoe ik met mezelf om ga. Ik heb zo veel geleerd over mezelf en kijk nu heel anders naar eten. Ik kon het vooraf niet geloven, maar ik durf echt te zeggen dat mijn relatie met eten nu ontspannen is. En omdat ik daardoor hele andere keuzes maak, val ik ook gewoon af, zonder moeite, dat verwondert me nog het meest.

Ik gun dit echt iedereen die al jarenlang met zijn of haar gewicht worstelt!”

“Ik snap eindelijk hoe het werkt” – Fay

“Gek werd ik soms van mezelf! Altijd in de weer met kookboeken, overal probeerde ik informatie vandaan te halen, alles om er maar achter te komen wat die “goede” voeding was, wat ik nou moest eten om af te vallen. Ik at geen brood meer, geen pasta, geen rijst, geen fruit, er was veel verboden. Maar ’s avonds kreeg ik vreetbuien waarin ik alles at dat voorhanden was. En dan baalde ik weer enorm van mezelf, vond mezelf een slappe zak.

Het eerste dat Saskia zei, was dat ze me niet ging vertellen wat ik wel en niet moest eten, dat dat mijn eigen verantwoordelijkheid was. Ik snapte er niks van, dat kon toch nooit goed komen.

Maar tijdens de begeleiding werd me steeds duidelijker hoe het werkt en dat het niet gaat om wilskracht, maar om wat ik voor mezelf wil. En het duurde even, maar langzaamaan begon ik met afvallen en het kost me dus niet eens moeite!”

Wanneer je groepsprogramma hebt doorlopen,

zal je merken dat:

R

Eten niet langer jouw vijand is, maar een bron van voeding en plezier: je eet om je lijf te voeden, om je goed te voelen en om ervan te genieten!

R

Je weer “gewoon” kan eten: geen verboden voedingsmiddelen, geen afgepaste hoeveelheden, geen eetschema’s, niks apart koken voor jezelf, allemaal niet. Hierdoor kan je stofwisseling normaliseren, want die is door al dat (over)eten en diëten totaal van slag, en gaat je lijf weer normaal op voedsel reageren.

R

Je bent bevrijd van de zoektocht naar dat wonder-dieet dat voor jou het verschil gaat maken. Maandagen zijn weer gewoon maandagen, geen nieuwe start voor de zoveelste dieetpoging meer, geen baaldag meer op donderdag omdat je het weer niet volgehouden hebt, op zaterdag niet met een nieuw dieetlijstje naar de supermarkt zodat je na het weekend weer een nieuwe poging kan wagen.

R

Je inzicht hebt in jouw valkuilen en zwakke of rot-momenten en andere oplossingen daarvoor hebt dan eten of drinken zodat je je niet alleen langdurig beter gaat voelen, want dat eten werkt maar zo kort he, maar ook weet hoe je kan voorkomen dat je in dit soort “gevaarlijke” situaties belandt.

R

Je niet langer in gevecht bent met je lijf, geen hekel meer hebt aan je eigen lichaam, maar er juist vertrouwen in hebt en waardeert wat het allemaal kan, ook al is het geen killerbody. Je zult goed willen zorgen voor deze trouwe bondgenoot, waardoor je echt anders zult kijken naar wat je erin stopt en jouw oude “verleiders” ineens een stuk minder verleidelijk lijken.

R

Je weer met plezier naar jezelf kan kijken in de spiegel en je niet telkens vraagt: ben ik niet te dik, zie ik er niet dik uit in deze broek? Je weet hoe je er uit ziet en dat is helemaal oke. Echt!

Na dit traject ga je nooit meer op dieet

Kun je weer gewoon gaan genieten en heb je vertrouwen in je eigen lijf .

Hoe fijn is dat! Jouw investering in deze ommekeer bedraagt € 999,00.

Veelgestelde vragen

Lees er meer over

Hoe kan je nou afvallen als je niet een bepaald eetpatroon krijgt voorgeschreven?

Gangbare diëten gaan uit van calorie-restrictie. Probleem daarbij is dat het gaat om een onnatuurlijke situatie die je vol moet houden. Uiteindelijk loopt dat bijna altijd mis. Geen mens houdt het vol om zich altijd in te houden. Zo ontstaat het jo-jo-en. Bij dit programma gaat het in eerste instantie helemaal niet om een ander eetpatroon, maar juist om een andere mindset tegenover je lijf en eten. Door die andere mindset, ga je anders eten en daarmee ook geleidelijk afvallen.

Hoe werkt dit programma dan?

Door een andere mindset leer je anders naar je lijf en eten kijken. In plaats van je lijf als de vijand te zien, wordt het je bondgenoot, waar je goed voor wilt zorgen. Daardoor leer je veel beter wat je nodig hebt en ga je vanzelf anders kijken naar wat je erin stopt en dus naar wat je eet.

Hoe lang duurt het voor ik ga afvallen?

Dat hangt er een beetje vanaf hoe snel je je een andere mindset eigen kunt maken, daar is ontzettend veel variatie is, omdat iedereen een andere relatie met eten heeft. De ervaring leert dat het afvallen vrij snel begint, maar wel veel geleidelijker gaat dan met een regulier dieet. Uit onderzoek blijkt echter dat mensen die geleidelijker afvallen, vaak veel beter op gewicht blijven dan mensen die via een crashdieet in korte tijd heel veel ineens afvallen. Dat is ook wel logisch, want met een crashdieet verander je niets wezenlijks aan je relatie met eten en je lijf, dus terugval is bijna onvermijdelijk. Daarbij zorgt een crashdieet ervoor dat je lijf in no-time leert om met zeer weinig voedsel toe te kunnen. Zodra je weer begint met “normaal” eten, gaat je lichaam alles wat je meer eet dan toen je op dieet was, opslaan als reserve voor de volgende periode van schaarste: de jojo-cyclus is geboren….

Hoeveel ga ik afvallen?

Dat hangt van een aantal factoren af: hoeveel wil je afvallen? Hoe ver zit je van een gezond gewicht af? Hoeveel tijd gun je jezelf? Maar vooral: wanneer ben je tevreden met je eigen lichaam?

 

Wil jij ook graag genieten van eten en tevreden zijn over je lichaam?

Download dan hier mijn e-book waarin ik je uitleg hoe je blijvend gewicht kan verliezen en tegelijkertijd kan blijven genieten van eten.

Privacyverklaring

You have Successfully Subscribed!