fbpx

“Ik ga het eerst nog even zelf proberen”

Deze zin hoor ik vaak als mensen besluiten toch geen traject bij mij te doen. En laat me vooropstellen: er is helemaal niks mis met dingen zelf proberen.

Maar….., wat ga je dan nu ANDERS doen?

Want laten we eerlijk zijn: de vrouwen die ik spreek worstelen al heel lang met hun gewicht en ze hebben al heel vaak geprobeerd om er iets aan te doen. Soms lukte dat ook, maar het resultaat was altijd tijdelijk. Want ik blijf het zeggen: op wilskracht afvallen houd je niet vol!

Steeds hetzelfde 

Dus wat ga je deze poging anders doen? Want als je hetzelfde doet als de vorige pogingen, is het enigszins naïef naar mijn idee om een andere uitkomst te verwachten…

En dan hoor ik je zeggen: ja, maar nu wil ik het ECHT, nu ga ik het echt volhouden!

Reality check

Prima, maar wil je dan zeggen dat je bij alle andere pogingen niet ECHT gemotiveerd was? Je weet wel beter toch? Toen wilde je het ook heel graag, maar je hield het niet vol. Daar ben je nu ook bang voor, want je weet zelf ook wel dat de kans dat je het deze keer wel voor altijd vol gaat houden, natuurlijk niet zo groot is. Maar dat is demotiverend, dus maak je jezelf wijs dat je eerder niet zo gemotiveerd was als nu. Onzin!

Als je telkens hetzelfde blijft doen, krijg je ook telkens hetzelfde resultaat! Dus als je iets ANDERS WIL, zal je ook iets ANDERS MOETEN DOEN!

Ik weet hoe het is

En ik weet dat zelf als geen ander. In de afgelopen 20 jaar ben ik 3 keer eerder een bedrijf gestart. Telkens was ik super gemotiveerd, ik geloofde in mijn concept, ik geloofde in mijn kunnen en deed wat ik dacht dat ik moest doen. En het werkte wel een BEETJE, maar die bedrijven kwamen niet voldoende van de grond, het werd niet snel genoeg zoals ik het wilde en dus gaf ik het uiteindelijk ontmoedigd op (zie je de parallel met afvallen….?)

Dus toen mijn idee van De Eetpsycholoog opborrelde, had ik 2 keuzes: of ik ging weer doen wat ik eerder (tevergeefs) had geprobeerd, namelijk het zelf proberen. Of ik ging nu hulp zoeken, zodat ik de tools in handen zou krijgen om er deze keer wel een succes van te maken. Ik realiseerde me terdege dat als ik niet een andere aanpak zou kiezen, ook dit bedrijf uiteindelijk niet zou worden wat ik wilde. Dus ik had eigenlijk geen andere keuze dan hulp vragen, want dit bedrijf moest een succes worden!

Je kunt niet alles zelf

En dat heb ik gedaan: ik heb een coach in de arm genomen, een fors bedrag geïnvesteerd (en dat deed zeker pijn en o ja, dat was dus ook rete-spannend, want stel dat het toch niet lukte – herkenbaar?). En zij gaf mij tools in handen, moedigde mij aan, gaf me een schop onder mijn kont, hield me een spiegel voor: allemaal dingen die ik nodig had om er een succesvol bedrijf van te maken. Dingen die ik zelf niet zou hebben gedaan, momenten waarop ik de handdoek in de ring had willen gooien, waarbij zij mij er weer bij haalde.

Zielsgelukkig ben ik dat ik die stap heb gewaagd, want het was meer dan de moeite waard: ik heb nu dat bedrijf waar ik alleen maar van kon dromen.

Spannend

Dus terug naar jou: ik snap dat je het zelf wilt kunnen, ik snap dat het spannend is, ik snap ook dat het een investering is. Trust me: I’ve been there!

Maar het nog een keer zelf gaan doen, met dezelfde aanpak en dan verwachten dat het anders gaat deze keer, is waanzin aldus Einstein en ik ben het met hem eens en ik heb dus ook aan den lijve ervaren dat het klopt: je krijgt alleen een ander resultaat, als je een andere aanpak kiest.

Hulp brengt je verder

En die andere aanpak, die verzin je niet zomaar, daar heb je hulp bij nodig van iemand die jou die tools aan kan reiken, die jou aanmoedigt, je een schop onder je kont geeft en je een spiegel voor houdt.

Dus laat je nieuwe voornemen voor dit jaar niet zijn dat je nooit meer gaat snoepen en heel veel gaat sporten om maar weer een x aantal kilo’s af te vallen (ik word al moedeloos bij de gedachte alleen, eerlijk gezegd….). Maar laat je goede voornemen zijn, dat je nu voor eens en voor altijd een blijvende verandering in je eetgedrag gaat realiseren, zodat je die strijd tegen de kilo’s eindelijk voorgoed achter je kan laten.

Denk jij nu: shit, dit wil ik ook, je hebt me overtuigd, help mij? Boek dan een gratis sessie.

 

Wil jij ook graag genieten van eten en tevreden zijn over je lichaam?

Download dan hier mijn e-book waarin ik je uitleg hoe je blijvend gewicht kan verliezen en tegelijkertijd kan blijven genieten van eten.

Privacyverklaring

You have Successfully Subscribed!

Wil jij ook graag een geweldige relatie met eten en je lichaam?


Zorg dan dat je regelmatig mijn tips krijgt, waarmee je direct aan de slag kan.

Meld je dus aan voor mijn 2-wekelijkse tips per email, die er voor gaan zorgen dat ook jij gaat genieten van eten en blij kan zijn met je lijf, niet door te diëten maar door een andere mindset over eten en je lichaam.

You have Successfully Subscribed!