fbpx

Als je al het een en ander van mij gelezen hebt,  dan weet je dat ik een andere kijk heb op eten en afvallen, dan de wat meer gebruikelijke benadering van op je eten letten en lekker bewegen.

Ik focus op je mindset, omdat ik denk dat je pas echt wat in je gedrag (dus je eten en je bewegen) kunt veranderen, als je ook echt anders gaat denken.

Als je namelijk focust op afvallen, kilo’s verliezen, dan focus je vaak op minder eten en bijvoorbeeld stoppen met snoepen. “Minder” en “stoppen” zijn allebei eigenlijk negatieve benaderingen. Het doel is wel afvallen (maar zelfs dat is “minder” 😊), maar dat is vaak een getal op de weegschaal. En het idee is dan vaak dat we heel veel moeten laten, ons veel moeten ontzeggen, wilskracht moeten tonen en af moeten zien.

Doorbijten

En dat is geen positieve drijvende kracht, dat voel je denk ik ook wel. Die zit namelijk vooral op “doorbijten”. En als dan het doel eenmaal bereikt is, dat magische getal op de weegschaal, dan is dat ook meteen het breekpunt: immers nu is er niets meer te bereiken, nu moet er iets worden behouden. En de kracht daarvan is meteen een stuk minder. Dus al dat afzien en doorbijten wordt meteen een stuk taaier, want waar doe je dat nou precies voor en nu je het resultaat bereikt hebt, moet er toch wel weer eens wat mogen….

En die ken je en je weet hoe die afloopt, toch?

Weten vs voelen

Ik ga met je aan de slag met je mindset, je gedachten over eten, maar vooral ook je gedachten over je lichaam, want juist dat is heel belangrijk. Immers, alles wat je eet, komt in je lichaam terecht. En hoewel je dat wel WEET, is het echt wat anders om dat ook echt te VOELEN.

En ik hoor heel vaak:

“Ja, maar ik vind echt alles lekker”
“Ja, maar ik ben een Bourgondiër”
“Ja, maar ik …..”

Ik ben OOK een Bourgondiër

En weet je: ik ben ook een Bourgondiër en ik vind ook (bijna) alles lekker, dus ik ben niet anders dan jij. Het verschil is alleen dat ik echt VOEL dat alles wat ik eet in mijn lijf terecht komt. En ik wil echt een lijf waar ik me fijn in voel en dat fit en energiek is. En dat maakt dat ik keuzes maak en niet meer ga voor kwantiteit maar voor kwaliteit.

En wees eens eerlijk: is alles wat jij eet echt ZOOO lekker? Of zit er ook een heleboel bij wat best aardig is, maar zeker niet bijzonder? En van die laatste categorie eet ik zelden of nooit want, dat vind ik simpelweg niet de moeite waard als ik keuzes moet maken.

Keuzes maken

En keuzes maken moet je, want JA: je kunt echt genieten van eten en een gezond en fit lijf hebben, maar NEE: je kunt niet altijd ongelimiteerd alles eten wat je maar wil en verwachten dat je een gezond en fit lijf hebt…. Dat geldt voor jou, voor mij, voor vrijwel iedereen. En daar kun je van balen, of het oneerlijk vinden, maar het is gewoon een feit waar je mee zult moeten dealen.

Mocht je daar nou serieus mee aan de slag willen, start dan met mijn individuele traject:

Wat dat traject inhoudt:

  • 8 individuele sessie (via Zoom of live) van 1,5 uur (!) waarin we echt aan de slag gaan met jouw mindset en de onderste steen boven halen als het gaat om gewoontes, overtuigingen, gedachten en gevoelens over eten en over je lichaam
  • huiswerkopdrachten tussendoor om te gaan ervaren hoe dat in de praktijk werkt
  • mailcontact tussendoor, om je te ondersteunen en je vragen kwijt te kunnen.

En misschien denk je: ja, maar daar ga ik toch niet mee starten nu het leven net weer leuk gaat worden: restaurants open, mooi weer, vakantie! Want dan wil ik niet op dieet en daar mee bezig zijn.

En daarin geef ik je helemaal gelijk!

Maar je gaat dus ook niet op dieet, je gaat aan de slag met je mindset, waardoor je meteen anders gaat kijken naar eten en naar je lichaam.

En nee, dat is niet de manier om nog even binnen 4 weken bikiniproof te worden (daar zijn veel sneller en goedkopere manieren voor!), maar dat is ook niet het doel. Bikiniproof worden kan nooit het doel zijn, want dat is tijdelijk en het hele idee is nou juist dat je blijvend iets verandert, zodat je je nooit meer hoeft af te vragen of iets wel mag of kan, of je ergens dik van wordt en of je wel in je bikini past.

Dus, denk jij: misschien is dit toch wel echt HET moment om het over een andere boeg te gooien, boek dan een gratis kennismakingsgesprek met mij via de link hieronder, om te kijken of dit echt wat voor je is.

 

 

Wil jij ook graag genieten van eten en tevreden zijn over je lichaam?

Download dan hier mijn e-book waarin ik je uitleg hoe je blijvend gewicht kan verliezen en tegelijkertijd kan blijven genieten van eten.

Privacyverklaring

You have Successfully Subscribed!

Wil jij ook graag een geweldige relatie met eten en je lichaam?


Zorg dan dat je regelmatig mijn tips krijgt, waarmee je direct aan de slag kan.

Meld je dus aan voor mijn 2-wekelijkse tips per email, die er voor gaan zorgen dat ook jij gaat genieten van eten en blij kan zijn met je lijf, niet door te diëten maar door een andere mindset over eten en je lichaam.

You have Successfully Subscribed!