fbpx

Over mij

Saskia de Ridder

Eten is echt mijn ding, ik vind veel lekker en heb vaak zin in iets.

Ik zou graag elke dag chocola, of m&m’s eten en een paar jaar geleden heb ik met mezelf de afspraak gemaakt dat ik pas vanaf de intocht kruidnoten mag eten (ze liggen tegenwoordig begin september al in de winkel) en pas eind februari aan de paaseitjes mag beginnen (want die liggen na de jaarwisseling alweer in de schappen). Ook vind ik regelmatig dat ik iets lekkers “verdiend” heb, omdat ik hard gewerkt heb, het druk heb gehad, noem het maar op. Dus niets menselijks is mij vreemd.

Maar ik wil ook lekker in mijn vel zitten en een gezond lijf waar ik tevreden naar kan kijken. En dat is wel even een dingetje.

Net als jij hoop ik natuurlijk stiekem dat er ooit een quick fix gevonden wordt:

Een pil die je elke dag in neemt, waarna je daarna gewoon alles kan eten wat je wilt, niet hoeft te sporten en als we dan toch bezig zijn: het lichaam krijgt van Doutzen Kroes! En dat je dan verder nergens over na hoeft te denken.

Maar reality check: that ain’t going to happen!

Vrouwen en eten, waarom is het toch zo ingewikkeld? Waarom ben ik ontevreden als ik in de spiegel kijk, net als zoveel andere vrouwen? Ik draai mijn hand nergens voor om, regel alles, los alles op, niets is onmogelijk. Behalve dan dat lijf. Maar een aantal jaren geleden kwam er een ommekeer: ik wilde niet meer op dieet en calorieën tellen en ik had geen zin meer in absurde sportschema’s die ik toch niet vol kon houden, om maar slank te blijven.  Toen ben ik op zoek gegaan naar een andere manier van omgaan met eten. Niet alleen andere dingen eten, maar vooral ook anders naar eten en mijn lichaam kijken: wat is dit eigenlijk, waar is het van gemaakt, vind ik dit echt lekker, is dit goed voor mijn lijf, voel ik me beter als ik dit eet of drink, waarom stop ik dit eigenlijk in mijn mond? Door op deze manier naar eten te kijken, maakte ik hele andere keuzes, niet uit wilskracht, maar uit overtuiging. En ik ontdekte wat er in mijn lijf gebeurde: ik viel af, voelde me fitter, wat een vooruitgang! Ik kwam er achter dat de grootste belemmering al die tijd al tussen mijn oren zat: of ik voelde me schuldig over wat ik in mijn mond stak, of ik keek in de spiegel en vond dat het er niet goed genoeg uit zag, of ik baalde van mijn werk en troostte mezelf met “iets” lekkers, waar ik me dan weer schuldig over voelde. Het had altijd te maken met mijn hoofd, niet met mijn lijf!

Wat een inzicht was dat! Toen ik zag wat voor effect die mindset had op mijn relatie met eten en mijn lijf, kon ik dat eeuwige ontzeggen, diëten en calorieën tellen loslaten samen met de bijhorende frustraties en negatieve gevoelens. Ik kon weer genieten van eten en lekker in mijn vel zitten. En vervolgens kon ik niet wachten om dat te delen met andere vrouwen om mij heen die ik hiermee zie worstelen.

Het doet me zoveel plezier om te zien dat mensen beter in hun vel gaan zitten, het idee hebben dat ze gewoon lekker kunnen eten zonder allerlei fratsen en rompslomp en dat het eindelijk niet meer gaat om wilskracht en “nee” zeggen , maar om een andere mindset, om genieten en om een levensstijl waarmee je gezond 100 kan worden.

Wie ben ik?

Ik ben 50, moeder van 5 kinderen, en houd ontzettend van lekker eten, waarbij Italiaans mijn favoriet is, in goed gezelschap van een mooi glas wijn.

Als ik niet aan het werk ben of druk met mijn gezin, kan ik lekker zen worden van een gigantische legpuzzel: even mijn hoofd leeg en rustig maken. Verder ben ik fan van Scandinavische thrillers, maar een leuke romcom gaat er zeker ook in als ik een intense dag heb gehad en vind dat ik wel wat zoets verdiend heb: een romcom is een stuk beter voor de lijn dan 2 chocolademuffins heb ik gemerkt en je geniet er een stuk langer van!

Verder ben ik sinds een aantal jaren weer begonnen met mijn oude passie: klassiek ballet. Ontzettend leuk om te doen en nog goed voor me ook, de ideale combinatie.

Als ik met jou ga werken, neem ik je aan de hand en steun ik je. Maar weet dat ik de confrontatie niet uit de weg ga. Ik geloof in zelf de regie pakken over het pad dat je te bewandelen hebt en ik zal je prikkelen om over je eigen belemmeringen heen te stappen en je uitdagingen aan te gaan. Als je iemand zoekt die het voor jou oplost, die jou alles aanreikt, ben je bij mij aan het verkeerde adres, want dat ga ik niet doen. Maar weet ook: de enige die het kan doen ben jijzelf!

En ik ben heel graag jouw coach en grootste aanmoediger daarin. In mijn begeleiding speelt humor een grote rol, omdat ik vind dat humor heel veel ruimte geeft en veel bespreekbaar maakt, dus naast de diepte, zoeken we ook het luchtige op.

Wil jij ook die eeuwige jojo-cyclus doorbreken?

Wil jij ook die stoppen met dat eeuwige getob over je lijf en gewoon normaal lekker eten, genieten en een gezond lichaam hebben waar je blij mee kunt zijn?

Laat mij je helpen! Ik laat je zien dat je dat kan, want dit gaat niet over wilskracht, dit hoef je niet vol te houden, dit gaat over jezelf en je lijf omarmen. Deze levensstijl WIL je graag, immers wie wil dat niet:

LEKKER ETEN en een LEKKER LIJF?

Wil jij ook graag genieten van eten en tevreden zijn over je lichaam?

Download dan hier mijn e-book waarin ik je uitleg hoe je blijvend gewicht kan verliezen en tegelijkertijd kan blijven genieten van eten.

Privacyverklaring

You have Successfully Subscribed!